20 Ağustos 2012 Pazartesi

Kanserde geç kalmadan kekndi teşhisnizi koyun 3


Meme kanseri;
Meme derinizde bir şişlik, kabarıklık yahut çökme mi fark ettiniz, meme başınız içe mi çekiliyor, iki meme başı arasında farklılıklar mı seziyorsunuz, memenizde ağrısı sızısı olmayan bir tokluk bir kitle içerde bir madde mi hissediyorsunuz ellediğinizde, kendiliğinden sıvı mı geliyor memenizden, peki ya koltuk altınızda bir şişlik yada deri altında bir sertliğe dikkat ettiniz mi ?  Meme kanseri kadınların korkulu rüyasıdır, erken teşhis sizde gizli, sık sık kendinizi bu konuda elleyerek kontrol edebilirsiniz. Ortalama yaş 40 olan ve 40 üzeri bütün bayanlarda risk yaş geçtikçe artmaktadır, bu yüzden yılda en az birkez olmak kaydıyla bütün bayanların mamografi yaptırması gereklidir. Unutmayın erken teşhis bu tip hastalıklarda çok ama çok önemlidir, bedeninize o kadar da güvenmeyin, şansınıza da. Tedbirinizi alın.


Kanserde geç kalmadan kendi teşhisinizi koyun 2


Bu günki yazımızda prostat ve meme kanserini erken teşhisi için önemli bilgilere deyineceğiz. Erkeklerin korkulu rüyası prostat kanseri ve öncelik kadınların olmasına karşın son zamanlarda erkeklerde de yükselişe geçen meme kanserlerini önceden fark ederek tedbir almak için işte bazı bilgiler;

Prostat kanseri ile başlıyalım isterseniz;
İdrarınız yavaşladı mı, artık eskisi gibi güçlü değil de zayıfladı mı, sık sık idrara mı gitmeye gereksinim duyuyorsunuz, geceleri toalet alışkanlığınız yokken birden bu alışkanlığı edindiniz ve sıklaşmaya mı başladı, idrarınızda kan mı var veya renginde aşırı bir kahverengilik mi var, boşalma sırasında zorluk mu çekiyorsunuz, kasıklarınızda şişlikler mi var, şiddetli ağrılarınız mı var, o zaman mutlaka en yakın uzmana görünmenizi tavsiye ediyoruz. 50 yaş ve üzeri bütün erkeklerin yılda en az bir defa olmak şartıyla prostat testi kontrolüne gitmelerini öneriyoruz. Bende olmaz, bizim ailemize uğramaz demeyin, ertelenen veya dikkate alınmayan belirtiler çoğu zaman kötü haberlerle sonuçlanabilir. Siz tedbiri elinizden bırakmayın.

19 Ağustos 2012 Pazar

Kanserde geç kalmadan kendi teşhisinizi koyun 1


Bu yazımızda kanser çeşitlerinin halk arasında önceden tanınabilmesi, erken teşhis imkanı sağlanabilmesinde yardımcı olacağız. Özellikle danışmak istediğiniz ayrıntılı konularda veya farklı hastalıklarda bizlere mail yoluyla ulaşabilir ve sormak istediklerinizin yanıtlarına en kısa zamanda sitemizden ulaşabilirsiniz. Birinci bölümümüzde akciğer, mide, kalın bağırsak ve rektum kanserleri için erken teşhiste buluna bileceğiniz belirtilerden bahsedeceğiz. Sinsi bir hastalık olan kansere karşı, bundan böyle daha tedbirli olmamızı sağlayacak bilgilerden bağzıları şunlardır;

Öncelik Akciğer Kanserinde;
Uzun süreli geçmeyen öksürük, devamlı balgam şikayeti, ses kısıklığı veya boğuklaşıp daha kaba bir sesin ortaya çıkması, nefes alıp verirken hırıltılar, açıklanamayan nefes daralmaları, göğüs ve sırt ağrıları ve KOA hastaları. Bu belirtilerden birkaçına aynı anda sahipseniz, bu sizin kesinlikle akciğer kanseri olduğunuz anlamına gelmez, hemen telaş yapmadan en yakın uzmana başvurunuz.

İkinci sıra Mide Kanserinde;
Az yediğinizi hissediyor fakat erkenden doyuyorsanız, sık sık geğirmeye başladıysanız, diyet yapmıyor fakat buna nazaran kilo kaybediyorsanız, üzerinizde bir halsizlik, iştahsızlık ve zayıflık hissi varsa, bir şey yerken yutmakta zorlanıyorsanız, fark edilir derecede kusma eyleminde bulunuyor ama nedenini anlıyamıyorsanız, karnınızın göbek deliğinin üst kısmında kalan bölgede rahatsızlık yada ağrı hissediyorsanız devamlı olarak, işte o zaman en yakın uzmana görünerek midenize baktırmanızda fayda var.

Üçüncü sırayı son yılların hızla yükselişte olan Kalın Bağırsak ve Rektum kanserine ayırıyoruz;
Bende olmaz demeyin, son yılların en hızlı çoğalan hastalıklarının başında gelen bu kanser türü 50 yaş üzeri herkesi tehtidi altına alıyor. Bayan veya erkek eğer 50 yaşının üzerindeyseniz mutlaka yılda en az 1 kez olmak şartıyla kolonoskopi yaptırmanızı öneriyoruz;
İlk ve en önemli belirti olarak daha önceden kalın bağırsağınızda polipler bulunduysa eğer, ailenizde (dede, buyukanne, anne,baba,kardeşler) kalın bağırsak kanseri görülen kişi veya kişiler varsa, iltihaplı bağırsak hastalığı geçirmiş yada geçirmekteyseniz, toalet düzeniniz bozulduysa, sürekli kabız veya sürekli ishal veya sürekli farklılıklar yaşıyorsanız, dışkınızda incelme farkettiyseniz veya kan lekeleri gözünüze iliştiyse, anlayamadığınız demir eksikliğinden oluşan kansızlığınız varsa mutlaka en yakın uzmana başvurunuz.

*unutmayın; bu belirtilerden biri veya birkaçının sizde bulunması, mutlaka kanser hastası olduğunuzu göstermez. En yakın uzmana başvurarak, yapılacak kontrollerle daha sağlıklı bilgi edinebilir, sorunlarınızı ve sorularınızı bizimle mail yolu ile paylaşabilirsiniz.

16 Ağustos 2012 Perşembe

Klap damar tıkanıklıklarında yeni moda...

Kalp damar tıkanıklığı olan hastalara müjde. Artık sizin de bir SKAFOLD'unuz olacak...

Türkiye' de yeni yeni kullanılmaya başlanan SKAFOLD, tıkanmış olan veya yüksek derecede daralma görülen damar içerisine yerleştirildikten ve görevini başarıyla yerine getirdikten sonra kendi kendisine erime özelliğine sahiptir.

Halk arasındaki adıyla 'eriyen stent' tedavisi dünyada çok az sayıda ülke ve özel belirlenmiş deneyimli merkezler tarafından uygulanmakta. Yöntem Türkiye'de ilk kez Prof.Dr. Ömer Göktekin tarafından uygulanmıştır.

Yöntemi ise şöyle ; kalbi besleyen damarlara yerleştirilen stentlerin ömür boyu yerleştirildiği damarda kalmasının aksine SKAFOLD sistemi, görevini yerine getirip, işlevini tamamladıktan sonra tamamen eriyerek, hastanın damar yapısının ve işlevinin doğal haline dönmesini sağlıyor. Şu an piyasada kullanılmakta olan en kaliteli ilaç kaplı stentlerin özelliklerine sahip olan ve bunun yanı sıra daha önemli avantajlara sahip olan bu seni modern sistem sayesinde hastalar (normal stent işleminde olduğu gibi) bir gün sonra taburcu edilebiliyorlar.



15 Ağustos 2012 Çarşamba

Bu hayatta ki ilk dersimiz...


                 Çözüm herzaman bizde, düğümün bizde olduğu gibi. 
                 Yeter ki sıralamayı karıştırmadan hayata direnebilelim...

Hoşbulduk :)


   


Yapılacaklar çok basit, arayıp bulabilecekleriniz ve anlaşılabilirlikleri de öyle. Bu sayfada öyle karman çurman doktor terimleri değil de, hastalıklara halk dilinde yaklaşımlar, kolaylaştırılmış açıklamalar, tıpta ki yenilikler, alternatif tıbbın desteği ve en önemlisi de basite indirgenmiş cevaplarımızla sorunlarınıza çıkış yolunu uzmanlarımız yardımıyla ve halk dilinde dilimizin döndüğünce, kalemimizin yazdığınca betimleyerek yardımcı olmaya çalışacağız. 
Şimdiden geçmiş olsun…